Արտադրող. «Հայաստանի Հողեր» ՓԲԸ
Բերք. 2013 թ.
Ծագումը. Արմավիրի մարզ, Հայաստանի Հանրապետություն
Բերքահավաք. 2013 թ. սեպտեմբերի կես: Բերքը հավաքված է ձեռքով:
Կուպաժ. Շարդոնե, Կանգուն, Վիոնիե (Viognier).
Շշալցում. 2014 թ. հուլիս:
Կլիմա. լեռնային մայրցամաքային կլիմա` շոգ ամառ և չոր, ցուրտ ձմեռ:
Հողը. հրաբխային ծագման քարքարոտ, ծանր հող:
Խմորում. Ձեռքով հավաքված խաղողը ճզմվում է: 24 ժամ սառը դեկանտացիայից հետո հյութը խմորվում է 20 օրվա ընթացքում 14°-16° С ջերմաստիճանի պայմաններում:
Օգտագործումը. խորհուրդ է տրվում օգտագործել ձկնեղենի և ծովամթերքների, ինչպես նաև պաստայի և մրգային աղանդների հետ:
Համտեսի նշումներ. Այս բլենդը տարբերվում է իր դեղին գույնով` հազիվ նկատելի կանաչ նրբերանգով: Զգացվում են ցիտրուսների, արքայախնձորի ու դեղձի մի քանի բույրեր: Այս նրբաճաշակ գինու տանինների եզակի կառուցվածքն ու նուրբ թթվությունն ապահովում են համային զգացողությունների երկարատևությունը:
Հնեցում. գինին պատրաստ է անմիջապես օգտագործման համար:
Պահման երաշխիքային ժամկետը. 2017 թ. (շշալցման ամսաթվից` երեք տարի):
Խորհուրդ է տրվում մատուցել. 7° – 12 °C ջերմաստիճանում:
Գինու բաղադրությունը.
Ալկոհոլ. 14,2%.
Մնացորդային շաքար. 2 գ/լ
Պատրաստողի կողմից. խաղողի տեղական և միջազգային տեսակների հիանալի բլենդ: Հողի ներուժը զգացվում է խաղողի թթվության մեջ:
ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՒՄ Է ՍՈՒԼՖԻՏՆԵՐ
Գլխավոր գինեգործ. Գաբրիել Ռոխել (Արգենտինա)
Խորհրդատու-գինեգործ. Միշել Ռոլան (Ֆրանսիա)
-
49 33
-
17 11
-
44 9
Беглар Чрагян
Սպիտակ գինի
Կարմիր գինին նման է արյունի իսկ սպիտակ գինին նման է ջրի ուստի խմեք այդ ջրից և շատացրեք ձեր արյունը: