Արտադրող՝ "Արմենիա Վայն" Գործարան
ԲԵՐՔԱՀԱՎԱՔԻ ՏԱՐԵԹԻՎԸ: 2014
ԽԱՂՈՂԱԳՈՐԾԱԿԱՆ ՇՐՋԱՆԸ: Վայոց ձոր, Արագածոտն
ԽԱՂՈՂԻ ՏԵՍԱԿԸ: Արենի 95%, Հաղթանակ 5%
ԲԵՐՔԱՀԱՎԱՔԻ ԱՄՍԱԹԻՎԸ: սեպտեմբերի վերջ, հոկտեմբերի սկիզբ:
ԿԼԻՄԱՆ: մայրցամաքային: Խաղողի այգիները գտնվում են ծովի մակարդակից 1000 - 1500 մետր բարձրության վրա:
ԽԱՂՈՂԱԳՈՐԾԱԿԱՆ ՏՎՅԱԼՆԵՐ: միջինը 8 հազար տոննա/հա խաղողի արտադրություն:
ԳԻՆՈՒ ՊԱՏՐԱՍՏՈՒՄԸ: Գինու պատրաստումը՝ Խաղողաքաղը ձեռքով: Խաղողը չանչազերծվում է և ջարդվում. Խաղողի ընդունման ժամանակ ընտրության սեղանին խիստ տեսակավորում: Երկշաբաթյա ալկոհոլային խմորում և 26˚C մինչև 28˚C ջերմաստիճանի տակ թրմեցում չժանգոտվող պողպատից պահամանում: Բնական խնձորակաթնային (մալոլակտիկ) խմորում չժանգոտվող պողպատից պահամանում:
ՀԱՄՏԵՍՄԱՆ ՑՈՒՑՈՒՄՆԵՐԸ: այս գինին բացվում է կարմիր հատապտուղների և սալորի սուր բույրի ուղեկցմամբ, բերանում կլոր է և լավ հավասարակշռված: Նուրբ և մարմնեղ գինի:
ՀԱՄԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐԻ ՀԵՏ: իդեալական է մսեղենի, հավի մսի և պանրի հետ:
ՄԱՏՈՒՑՄԱՆ ԻԴԵԱԼԱԿԱՆ ՋԵՐՄԱՍՏԻՃԱՆԸ: 18 ° C
ԳԻՆԵԳՈՐԾ: Լորան Դյուբրոյ
ԽՈՐՀՐԴԱՏՈՒ: Ժան-Բատիստ Սուլա
-
1 1
-
18 8
Ani Simonyan Կարծիքը դուր եկավ: 1
Գինր որն իր նուբ համով արբեցնում է խմողին ու բացում համի ու բույրի մի ամբողջական փունջ։Գինին ասես իր մեջ է առել արևի համն ու բույրը որով էլ խմելուց հետո ողողում է խմողի սիրտն ու հոգին ասես թռրչքի թևեր տալիս նրան։